26 januari 2024
20:00

Vimmerby IBK B

Referat: Månsarps IBK - Vimmerby IBK B

Herrlaget har väl inte direkt varit på topp på sistonde, ett mörkt december följdes upp av förlust direkt i Januari.
Därför var det glädjande med vinst ikväll i ett fullsatt ( nja kanske inte riktigt) Norrahammars Sportcenter

Tycker att vi från start visar att vi vill mer. Periodens och matchen man är ju Philip Johnson. Philip slår till med ett äkta hattrick, riktigt fina avslut, där målvakten inte har en chans. Assister stod i tur och ordning, Sjöman, Lundmark och Wallmon för. Tiden är då 13.10 och vi har bud på mer.
Men det är våra gäster från Vimmerby som gör periodens sista mål, i ett moment där det känns väldigt rörigt och många hamnar på fel positioner. 3-1 18:57, perioden slutar 3-1

Andra perioden har väl inte varit något vi gillat under säsongen. Och det blir lite mer av ett ställningskrig här. Vimmerby har bestämt sig i första hand att vara kompakta, och släpper inte till lika mycket chanser som innan. Samt sticker upp när de får chansen. Daniel i målet är dock väldigt skärpt ikväll och gör fina räddningar. Periodens enda mål gör Edvin, och nu assisterar Philip. I övrig så händer inte mer än att vi får en utvisning. Men VIBK lyckas här inte skapa något speciellt.

I tredje perioden punkterar vi matchen snabbt. 5-1 efter 01:08, Anton Fridh slår till på frislag, 6-1 02:41 Edvin igen, 7-1 03:22 Simon Svensson, som äntligen hittade rätt, efter att ha haft problem med både sikte och precision, 8-1 Philip som gör sitt fjärde mål, assist Losdahl, tiden var 04:33
Sedan tillåts våra gäster komma in i matchen med reducering 8-2, Jakob Passmark. Denne Jakob fick också pris som bäste bortaspelare, vem som fick i vårat lag kanske ni kan lista ut, jo Philip Johnson givetvis. Han gjorde även ett 5:e mål till 9-2, återigen assist Edvin. 13:40 gör vi matchens sista mål, genom Simon Svensson. Ebefors får en assist där.
Kunde blivit fler mål i sista då den är mer öppen och svängig, men 2 bra målvakter i 3:e, lite oskärpa gör att det stannar vid 10-2. Våra gäster missar en straff i slutet också

Skönt med seger. Nästa vecka möter vi Ariel, serieledarna på hemmaplan, och då räknar vi med betydligt tuffare match.
Tack till funktionärer och publik. Stort tack till tjejerna i F08/09 som tog hand om kiosken på ett förtjänstfullt sätt.
Nästa vecka är det P-09 som har den sysslan.
Som vanligt vann vi läktarmatchen genom Månsarpsklacken, som hördes hela matchen.